Evenemang

Härdalsveckan

En festvecka utöver det vanliga med massor av aktiviteter såsom bykamp, älglunk, fisketävling, yra, tivoli, marknad, försäljning av lokal mat, artistuppträdanden mm. Har med åren blivit en publiksuccé samt en hemvändarvecka för hemvändande bybor – kom du med – varmt välkommen!

Lilla Härdalsloppet

I slutet på mars varje år så anordnar LIF (Lillhärdals idrottsförening) en längdskidtävling i klassisk stil för pojkar och flickor som är upp till 16 år.
Tävlingsklasserna är följande: 7-8 år 1 km, 9-10 år 2 km, 11-13 år 2.5 km, 14-16 år 5 km. För anmälan och mer information kontakta: Olav Nermoen Tfn: 0680-30456. Se även Lillhärdals idrottsförenings hemsida: www.lillhardalsif.se

Älglunken

Traditionsenlig terrängl??partävling som hålls i mitten på juli varje sommar. Följande löpsträckor finns att välja på: 1km för pojkar och flickor upp till 6 år, 2km för flickor och pojkar upp till 15 år, 5km för damer, 7km för herrar samt 13 km för herrar.
För anmälan och mer information kontakta: Olav Nermoen Tfn: 0680-30456.
Se även Lillhärdals idrottsförenings hemsida: www.lillhardalsif.se

Friluftsgudstjänst.

Tillsammans med den lokala skoterklubben ordnas det friluftsgudstjänst , där hålls en kortare gudstjänst och sen bjuds det på lite lättare förtäring.

Sommaraktion

Varje sommar under härdalsveckan så brukar det hållas en auktion på en lokal gård i byn. Auktionerna brukar samla väldigt mycket folk från olika delar av Sverige.
Kontakta oss för mer information om tid och plats.

Hembygdsfest

Hembygdsfesten hålls traditionsenligt på gammelgården högen. Där serverar man lokala maträtter, har lotteristånd med lokala hantverk som vinster samt att man har uppträdande på en gammal loge.

Kulturveckan

Varje år anordnas en kulturvecka i LIllhärdal. Den infaller  veckan efter midsommar. Då hålls en teaterskola för barn som avsluta med en uppsättning f??r publik. På kulturcentrum anordnas diverse evenemang och uppträdanden med dans och musik både från bygden och vida världen. I kyrkan hålls konserter  samt andra arrangemang.

En vecka väl värd att besöka och låta sig berikas av.