Om Lillhärdal

I Sveriges mest glesbefolkade men högst belägna landskap Härjedalen ligger Lillhärdal.

Lillhärdal är en liten by med knappt 800 invånare och den ligger i södra delarna av Härjedalen, tre mil ifrån Sveg som ligger nordöst om Lillhärdal.
Det var faktisk alldeles intill Lillhärdal i Slyåsen som den förste härjedalingen bosatte sig, det var på 800-talet och han hette Härjulf Hornbrytare och var viking. Lillhärdal har även varit plats för häxbränning och senast på 1950-talet så hade vi en guldrusch i byn.
Som du kan se så finns det mycket mystik, tradition och även spännande vildmark i Lillhärdal.
Kom och upplev Lillhärdal!

Vandra i det fria
Gå iväg på en vandringstur ute i det fria. Flera olika turer finns att välja på längs stigar, genom skogar, över berg och runt sjöar.
Vandringskartor finns att tillgå hos turistbyrån.Fiske i sjöar, tjärnar och åar
För dig som gillar fiske så har vi mycket att erbjuda. Inom Lillhärdals sockenområde finns över 30 sjöar, massor av tjärnar och flera km strömmande vatten att fiska i. Här nappar bland annat öring, rödding, harr, abborre, sik och lake. Fiskekort och kartor finns att köpa på följande ställen: Lillhärdals camping, Lillhärdals turistbyrå, Davids fiskeshop, Lillhärdals pub & värdshus samt Salixbyn.
Det finns även fiskeguide att tillgå som kan visa dig våra fiskevatten, för mer information om fiskeguide se hemsidan: www.vildmarksguide.seCykla i fin natur
Tycker du om att cykla så har vi flera cykelleder för alla sorts motionärer, allt för den sportige cyklisten till familjen som vill ut på en liten cykelpicknik.
Cykelkartor finns och kom ihåg att ta med egen cykel, då vi ej kan erbjuda cyklar till uthyrning.Bada i värmen
När solen tittar fram och värmen stiger så har vi flera natursköna badplatser att svalka sig i. De populäraste badplatserna är Härjesjön som ligger 5 km från Lillhärdal samt Orrmosjön dit du tar dig med några minuters cykelfärd ifrån byn. Både dessa badplatser är barnvänliga samt har fina sandstränder.Spännande kanotfärder
Är du intresserad av en avkopplande, spännande kanotfärd längs en av våra ringlande åar så finns kanoter att hyra hos vår turistbyrå. Chanserna finns att just du får se en livslevande ??lg, rovfågel eller varför inte en björn? Transport med kanoter går naturligtvis att ordna.

Jaga älg, småvilt eller björn?
Jakten anpassas helt efter Era önskemål, tillgång till erfarna jägare med hundar finns, som fungerar som era guider under jakten.
I Lillhärdal finns också goda möjligheter till ostörd träning på en nyanlagd jaktskyttebana.

Hästtur med vagn
Vill du åka med på en tur med häst och vagn runt vår vackra by så går turer att anordnas enligt överenskommelse.

Spela minigolf
En fin 18-håls minigolfbana ligger vid vår camping.
Öppettider under sommaren ??r 09.00-21.00.

Spela tennis
Tennisplanen med asfaltsunderlag finner du intill vår skola som ligger mitt i byn.