Vinter

Skoteråkning bland fjällen

I vår by är skoteråkning den största fritidssysselsättningen på vintern. Vi har många milslånga leder och en aktiv skoterklubb. Skoterlederna tar dig upp på storslagna fjäll inte långt ifrån byn och sedan är möjligheter stora till att du besöker platser som solgropen, gruvkåken, våffelstugan eller så tar du dig en tur till någon av våra grannbyar. Skoterledskartor finns att köpa hos Turistbyrån. Skotrar kan du hyra hos Team Vikarna ooch Farsans Pub i Lillhärdal.

Vinterfiske med familjen

Fiske på vintern är något som är väldigt spännande och rogivande. Ta med familjen ut på en härlig tur i v??rsolen på någon av våra isar eller ställ upp i en av de fisketävlingar som anordnas.
Ett hett tips för vinterfiskaren är Stensjön som hyser ett stort bestånd av röding och öring. Fiskekort och kartor finns att köpa på följande ställen: Lillhärdals turistbyrå, Davids fiskeshop samt Salixbyn. Det finns även Fiskeguide att tillgå som kan visa dig våra fiskevatten. För mer information om fiskeguide se www.vildmarksguide.se

Skidåkning på skidstadion

Vi har en skidstadio med 6 mils välpreparerade skidspår. Det finns både korta som långa spår att välja på och så anordnas det en del skidtävlingar, bland annat ”Lilla Härdalsloppet”.

Simbassäng och avkopplande bastubad
Lillhärdal är en av de få byar som har badhus i Härjedalen. Bassängen är 16 meter lång och 8 meter bred och har en grund- och en lite djupare del. Bastu finns naturligtvis också att tillgå.
Badet har öppet tre dagar i veckan från september till och med maj månad.

Gymnastikhall

Det finns möjligheter till att idrotta i våran gymnastikhall som ligger vid skolan.

Skridskoåkning utomhus

En nyrenoverad utomhushockeyrink ligger precis bredvid skolan.
See also pro essay writer resources on college preparation.